Založ si blog

Môžeš zapadnúť?

Dohodli sme sa na tom, že to bude vyzerať presne takto. To sú pravidlá a za ne sa nechodí. Pravidlá sa neporušujú, ľudia sa nemôžu vymykať z bežného priemeru, nepatrí sa aby sa chovali inak, aby mali radi iné veci než tí ostatní. Vštepovali nám to do hláv v školách i v rodine. Možno preto sme ako deti pozerali čudne na decká, ktoré k nám nezapadli, na decká, ktoré namiesto skrývačiek čítali alebo sedávali pri veľkej čerešni. Samé lebo nepotrebovali nikoho…

Dnešné deti vedia čo je mekáč, nákupné centrum a detský kútik. Tušia čo ich čaká keď na nich otec nemá čas.

Vedia, že pôjdu potom do kina alebo na veľký hamburger s hranolkami, aby si odčinil resty, ktoré voči nim mal. Malé duše sú naplnené a spokojné..

Trinásťroční chalani vedia, že chcú byť prinajmenšom raperi. Myslia na svoju kariéru a tak už teraz vešajú svoje doma nahrané piesne na youtube. Očakúvajú lajky, podporu a medzitým túžia po teniskách, ktoré mal Rytmus v najnovšom klipe.

Pätnásťročné dievčatá hovoria o sexuálnom styku ako o raňajkách. Vedia kedy je to pravé orechové a kedy zas nie, kedy je to z lásky a kedy len z prostej rozkoše. Hovoria o orgazme ako o nátierke na chlieb a ich mamy sa čudujú, keď s plačom im ukazujú dva prúžky na tehotenskom teste.

Dvadsať roční chalani sú obchodníci. Vedia, že musia zarobiť na dobré auto. Potrebujú peniaze lebo tie hýbu svetom a baby naň letia.

Dvadsaťročné kočky makajú vo fitku každý deň. Väčšina chce vyzerať sexi. Väčšina vie, že vyzerať sexi znamená uchmatnúť si muža a ak je ešte aj dobre zabezpečený, tak cesta je vyšľapaná.

No a aby som nezabudla na generáciu vyššie, rovesníkov, ktoré svoje životy majú pekne usporiadané v rodinách, žien, ktoré vedia, že už je im dosť na to aby si našli niekoho normálneho, mužov – pustovníkov, tých čo večne hľadajú a za ten čas kým to pravé nájdu, premýšľajú koho v posteli ešte nemali..

XXX

Sme ovce. Podobáme sa všetci – všetkým. Vierohodne tvrdíme, že sme iní, ale sme presne ako ostatní. Tak veľmi nechceme zapadnúť do tohto sveta, ale zabúdame, že tento svet zapadol do nás. Zvykli sme si byť rovnakí. Zvykli sme si nevynikať z priemeru. Zvykli sme si na zvyky, ktoré nám boli vštepované..

Možno preto obdivujem dobro ľudí, ktoré sa dnes nenosí.

Vieru v Lásku, ktorá ma všetky choroby sveta.

Pokoru, ktorú sme stratili..

A občas sa pýtam : Kto nám to kedy dovolil?

 

Ako sa NE-zamilovať

19.11.2013

Už dávnejšie som sa utvrdila v tom, že z duše nenávidím spoznávanie. Celý proces keď ma niekto chce skúmať a keď ja skúmam toho druhého, ma unavuje. Predstieranie toho, že žijem zdravo i keď pred pol hodinu som spráskala celú čokoládu, ochotné vysvetľovanie ako rada behám, bez toho aby som povedala, že potrebujem infúziu neustále keď to robím, obťažovanie mojich [...]

O tom prečo utekáme

05.08.2013

Keby sme všetci na svete nič v živote nepremeškali, ľudia by sa možno nenaučili rásť, nenašli nové dvere alebo naopak nestratili tie staré. Možno by si niektorí nezachránili život alebo naopak znova sa narodili. Keby sme sa tak nerútili životom,možno by sme nenechávali za sebou zlomené srdcia, počmárané duše a momenty, ktoré sme si nestihli ani vychutnať. A možno keby [...]

Pravidlá

12.07.2013

Neznášam rozhovory o tom, čo má prísť, keď prejde to, čo je. Tak ako vtedy, keď sme sa s M., stretli na svadbe. M. trochu opitá tancovala na slovenské ľudovky, len tak , bez topánok a jej frajer na ňu nahnevane pozeral za okrúhlym stolom. Keď sa M. dotackala k zvyšnej rodine, všetci sa jej začali pýtať. – A vy dvaja kedy svadba? No, kedy, kedy, nikdy – [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

sasasupolova

Kráčame po uliciach, hrdo nosíme svoje radosti, do vrecka od kabáta schovávame svoje bolesti snívame, túžime, milujeme, nenávidíme. O momentoch, ktoré tvoria mozaiku života, o tom čo ma trápi a čo ma zaujíma. Snívajte.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 48574x
Priemerná čítanosť článkov: 2313x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy