Založ si blog

Rozchody rozchodiť

Rozchody rozchodit

Vonku pršalo. Už aj to počasie bolo depresívne. On sa ku mne naklonil, zmenil hlas a vravel : Nefunguje to. Nechápala som o čom hovorí. Potom ma napadlo, že hovorí o firme, určite krachuje alebo niečo také. V takých momentoch by sa malo povedať : TO MI JE ĽÚTO alebo niečo na povzbudenie : TO BUDE DOBRÉ po prípade TY TO ZVLÁDNEŠ ! Tak teda sedím v tom aute, hovorím mu, že to zvládne, že sa určite nájde niečo iné a on nechápavým výrazom na mňa pozerá a dodá : Nefunguje to nám dvom.

Otvára plynule ústa akoby čítal rozprávku : Vieš sme iní obaja. Je vždy lepšie keď pôjdeme od seba teraz ako neskôr, ale môžeme ostať kamaráti.

( Rozmýšľam či mu mám vraziť teraz alebo neskôr )

– Si skvelá ženská naozaj.

( Áno, áno, vrazím mu teraz )

– Nechcem aby si bola smutná, nikdy som ťa nechcel zraniť, ale myslím, že chcem od života niečo iné ako ty.

( Pravý hák, ľavý hák )

Tak teda ešte stále sedím v tom aute, vonku prší, chcem sa opýtať : A prečo? Čo som urobila? ČO sa stalo? Veď pred týždňom si mi hovoril , že ma miluješ. Bože, v tom sú určite drogy, však?

– Prečo mlčíš? spýta sa ma po svojom monológu a ja som si istá, že teraz prišla chvíľa na moje bojové umenie, plač alebo to je priestor na dramatickú otázku : Ty máš inú?

Lenže ja sa ho to nespýtam, neukážem mu moju silnú pravačku, ale s nádychom poviem : Dobre, ako chceš.

 

1. týždeň – neraňajkujem, neobedujem, nevečeriam, nežijem. Segra mi vraví, že to bol kretén, ale nechcela mi to povedať.

Brat mi vraví : Mám mu rozbiť držku?

Kamoška č. 1  : Ty si  zaslúžiš niečo lepšie.

Kamoška č. 2 ( ezoterička ) : Zlato, to je karma, všetko je tak ako má byť. Vesmír to tak chcel .

Kamoška č. 3 : Prejde ho to a ozve sa, to sú muži.

Kamoš č. 1 : Takže si môžeme dať rande?

Kamoš č. 2 ( gay ) : Ale mal sladučkú tváričku.

 

2. týždeň – píšem, veľa píšem, píšem básne. Používam slová ako : hajzel, zlomené srdce, nezlomíš ma, zlomil si ma, nenávidím ťa, milujem ťa.

Popri tom plačem a kolegyňa mi povie: Vyzeráš naozaj zle.

Poviem jej, že ďakujem.

( ešte stále sa neozval )

 

3. týždeň

Začínam cvičiť, kúpila som si nové handry a v sobotu idem s babami na žúrku. Som krásna, vyrovnaná žena, kúpila som si knihu :  The Secret. AK budem vyžarovať lásku, láska sa ku mne vráti. V sobotu vyžarujem dopyt po pohárikoch, tancujem sexi … tancujem nemotorne…tancujem a padám.. som opitá..plačem..som opitá a zúfalá. Píšem mu.. Zaspím pri písaní, idem domov.

( ešte stále sa neozval, ale vraj ho videl kamarátov bratranec, ktorý ma ženu a ona má kamošku a tá vraj s ním chodí teraz von )

Zabolelo ma to.

4. – 5.- 6. týždeň – Neozval sa.

7. týždeň – Videla som ho pri nákupnom centre. Videl ma a spýtal sa ma ako sa mám? Vravela som, že úžasne. Myslím, že mi neveril. Predstavil mi svoju novú priateľku, bola pekná a vysmievala sa mi očami. Zničím ju.

 

 

Sme od seba 128 dní.

Neozval sa mi.

Nezničila som ju.

Zdvíham šampanské a rozmýšľam, že sme sa vôbec k sebe nehodili. Bol chladný a myslel si, že zožral všetku múdrosť sveta.

Presne o 30 dní dostanem od neho prvú správu.

Spýta sa ma v nej, či som šťastná. A nezabudne dopísať, že mu chýbam.

 

 

Už nikdy mu neodpíšem.

Rozchody treba len rozchodiť 🙂

 

Ako sa NE-zamilovať

19.11.2013

Už dávnejšie som sa utvrdila v tom, že z duše nenávidím spoznávanie. Celý proces keď ma niekto chce skúmať a keď ja skúmam toho druhého, ma unavuje. Predstieranie toho, že žijem zdravo i keď pred pol hodinu som spráskala celú čokoládu, ochotné vysvetľovanie ako rada behám, bez toho aby som povedala, že potrebujem infúziu neustále keď to robím, obťažovanie mojich [...]

O tom prečo utekáme

05.08.2013

Keby sme všetci na svete nič v živote nepremeškali, ľudia by sa možno nenaučili rásť, nenašli nové dvere alebo naopak nestratili tie staré. Možno by si niektorí nezachránili život alebo naopak znova sa narodili. Keby sme sa tak nerútili životom,možno by sme nenechávali za sebou zlomené srdcia, počmárané duše a momenty, ktoré sme si nestihli ani vychutnať. A možno keby [...]

Pravidlá

12.07.2013

Neznášam rozhovory o tom, čo má prísť, keď prejde to, čo je. Tak ako vtedy, keď sme sa s M., stretli na svadbe. M. trochu opitá tancovala na slovenské ľudovky, len tak , bez topánok a jej frajer na ňu nahnevane pozeral za okrúhlym stolom. Keď sa M. dotackala k zvyšnej rodine, všetci sa jej začali pýtať. – A vy dvaja kedy svadba? No, kedy, kedy, nikdy – [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

sasasupolova

Kráčame po uliciach, hrdo nosíme svoje radosti, do vrecka od kabáta schovávame svoje bolesti snívame, túžime, milujeme, nenávidíme. O momentoch, ktoré tvoria mozaiku života, o tom čo ma trápi a čo ma zaujíma. Snívajte.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 48584x
Priemerná čítanosť článkov: 2314x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy